9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel, criticată pentru politica privind refugiații

Angela Merkel, criticată pentru politica privind refugiații

Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei, a criticat-o pe Angela Merkel că a deschis frontierele pentru reguziați și pentru atitudinea prea dură în sfera regulilor bugetare, motivând că politicile au săbit  au slăbit țara, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Într-o conferință a partidului său, la Berlin, Schulz a acuzat cancelarul germancă a decis deschiderea frontierelor Germaniei, în 2015, fără consultarea în prealabil a aliaților Germaniei din Uniunea Europeană.

Martin Schulz, care a fost președinte al Parlamentului European până la începutul acestui an, a spus că, dacă va ajunge cancelar, va încerca să elaboreze o politică unificată a UE pe tema refugiaților și a adăugat că țările care au refuzat să primească refugiați vor constata o reducere a fondurilor pe care le primesc de la UE.

Totodată, Schulz s-a angajat să sporească investițiile și să intensifice unitatea europeană, acuzând-o pe Merkel că face promisiuni fără acoperire, transmite Reuters, care menționează că liderul SPD a prezentat un plan în 10 puncte al unei Germanii moderne și al unei Europe mai bune.

„Germania poate face mai mult. Dacă nu investim masiv în cercetare și dezvoltare, în automobile electrice și în procese de producție eficiente din punct de vedere energetic, vom rămâne de căruță", a declarat Schulz, adăugând că cea mai mare economie a Europei este pusă în dificultate de țări în care statul deține sau subvenționează companii.

Schulz l-a atacat și pe ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble pe motiv că slăbește unitatea europeană, după ce acesta a condus eforturile de impunere a mai multor măsuri de austeritate Greciei, ca parte a programelor de salvare de care a beneficiat această țară.

„Dacă vrei să fi un lider de stat în Europa trebuie să câștigi încrederea oamenilor. Și de aceea pentru mine este un scandal total atunci când cancelarul spune: Avem planuri mari pentru Europa, dar vi le vom spune abia după alegeri", a mai spus el.

Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Tinerii nu mai aleg armata. Perioada de înscriere a fost prelungită anul acesta cu două săptămâni în colegiile militare

Colegiile militare din țară duc lipsă de "viitor". Mai exact, se pare că majoritatea tinerilor nu-și mai doresc să îmbrace uniforma militară. În ultimii...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă