Angela Merkel şi premierul nipon Shinzo Abe pledează pentru un acord comercial între UE şi Japonia

Cancelarul german Angela Merkel a avut o întrevedere cu premierul nipon Shinzo Abe, în cadrul căreia cei doi au pledat pentru negocierea cât mai rapidă a unui acord comercial între Uniunea Europeană şi Japonia. Totodată, oficialii s-au pronunţat în favoarea libertăţii comerciale, în condiţiile unui protecţionism tot mai evident al Statelor Unite.

Roxana Petre 0 comentarii

Cancelarul german Angela Merkel a avut o întrevedere cu premierul nipon Shinzo Abe, în cadrul căreia cei doi au pledat pentru negocierea cât mai rapidă a unui acord comercial între Uniunea Europeană şi Japonia. Totodată, oficialii s-au pronunţat în favoarea libertăţii comerciale, în condiţiile unui protecţionism tot mai evident al Statelor Unite, informează Reuters, citat de Agerpres.

Astfel, Angela Merkel a pecizat că „este un semn bun” că Germania și Japonia „încearcă să modeleze viitorul într-un mod care să aducă beneficii oamenilor”. 

„Într-un moment în care trebuie să ne certăm cu mulţi în ceea ce priveşte liber-schimbul, frontierele deschise şi valorile democratice, este un semn bun că Japonia şi Germania nu se mai contrazic în această privinţă, ci încearcă să modeleze viitorul într-un mod care să aducă beneficii oamenilor.Cu certitudine nu dorim bariere (…) vrem să conectăm societăţile noastre şi să le lăsăm să discute echitabil una cu cealaltă, asta înseamnă libertate de comerţ", a declarat Merkel la Hanovra.

La rândul sau, Shinzo Abe a declarat că Tokyo îşi doreşte să susţină sistemele deschise, alături de Germania, adăugând că UE şi Japonia ar trebui să negocieze cât mai rapid un acord economic de liber schimb.

Shinzo Abe şi Angela Merkel, care au participat duminică la ceremonia de deschidere a târgului IT CeBit de la Hanovra, s-au distanţat de politicile protecţioniste afişate de noua administraţie de la Washington.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...