Avioanele americane de vânătoare au interceptat două bombardiere rusești în apropiere de Alaska

Avioanele de vânătoare ale Statelor Unite ale Americii au interceptat, luni, în apropiere de Alaska, două bombardiere rusești care ar fi putut transporta arme nucleare, au confirmat surse din Pentagon

Iulia Iancu 0 comentarii

Avioanele de vânătoare ale Statelor Unite ale Americii au interceptat, luni, în apropiere de Alaska, două bombardiere rusești care ar fi putut transporta arme nucleare, au confirmat surse din Pentagon, potrivit Agerpres.

Cele două bombardiere, din clasa TU-95 "Bear", au ajuns să se apropie la circa 160 de kilometri de insula Kodiak, însă nu au violat spațiul aerian al SUA. Aceste aeronave au capacitatea de a transporta arme atomice, deși nu pare că cele două TU-95 ar fi avut acest tip de arme, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului pentru ziarul "Washington Examiner".

Congresmanul republican Adam Kinzinger a reacționat la incident afirmând că este un gest prin care Moscova "încearcă să-și arate colții".

"A fost o demonstrație de forță a rușilor pentru a ne arăta că ei sunt încă aici", a declarat Kinzinger.

Incidentul coincide cu o escaladare a tensiunii între SUA și Rusia, în special legat de războiul civil din Siria, după ce președintele Donald Trump a ordonat bombardarea la începutul lunii a unei baze aeriene siriene ca represalii pentru un atac chimic atribuit de Washington regimului lui Bashar Al-Assad.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...