15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBarak Obama este încrezător că ofensiva militară din Mosul va avea succes

Barak Obama este încrezător că ofensiva militară din Mosul va avea succes

Preşedintele Barak Obama este încrezător că ofensiva militară din Mosul împotriva grupării Stat Islamic va avea un succes răsunător, deşi, bătălia purtată împotriva teroriştilor va fi dificilă, scrie Agerpres.

”Coaliția noastră continuă să lupte neobosită contra (grupării) Stat Islamic, pe toate fronturile. Islamic rămâne în defensivă, coaliția noastră este în ofensivă și, chiar dacă asta va continua să fie o bătălie foarte dificilă, am încredere că vom câștiga și că Stat Islamic va pierde”, a declarat liderul de la Casa Albă pentru publicația italiană La Repubblica.

Obama a avertizat că gruparea Stat Islamic are capacitatea de a realiza, în continuare, atacuri teroriste, în acest sens fiind nevoie de o cooperare internaţională mai bună. 

”Împiedicarea ‘lupilor singuratici’ și a micilor celule teroriste care plănuiesc să ucidă oameni nevinovați în țările noastre rămâne una dintre cele mai dure provocări pentru noi”, a afirmat Obama.

Operaţiunea militară de preluare a oraşului Mosul din Irak din mâinile teroriştilor ISIS a început luni dimineaţă, scrie BBC. La asalt participă forţele kurde Peshmerga, armata guvernamentală irakiană şi forţele aliate, care sunt susţinute de coaliţia SUA anti-ISIS.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă