12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024

Bazar

S-a mai stins o stea

Celebra actrita Anne Bancroft, “doamna Robinson” din filmul “Absolventul” si Maria-Magdalena din “Isus din Nazareth” al lui Zeffirelli, a murit la varsta de 73 de ani, intr-un spital din New York, rapusa de un cancer uterin. In prestigioasa sa cariera, Anne Bancroft a fost laureata a unui Oscar, in 1962, si nominalizata de alte patru ori pentru aceasta distinctie. Alaturi de sotul sau, reputatul regizor Mel Brooks, o regreta milioane de fani din intreaga lume.


Minielicopter-spion

Serviciile federale ruse de securitate (FSB) au anuntat ca au pus la punct un minielicopter-spion telecomandat, a transmis ieri Itar-Tass. Aparatul, prezentat la o expozitie de armament de la Omsk (Siberia), poarta numele de Voron (Corbul) si a fost realizat in laboratoarele Institutului aviatic din Moscova. El este asemanator elicopterelor de lupta, dar cantareste doar 32 kg si are la bord echipamente complexe de observatie video. Voron se poate strecura printre cladirile marilor orase, poate “privi” pe ferestrele acestora, iar la inaltimea de 200-300 de metri devine aproape “invizibil”, deoarece lasa pe ecranele celor mai sensibile radare, datorita invelisului realizat din materiale compozite, o urma asemanatoare pasarilor in zbor. Distanta zborului telecomandat este de 25 de km, iar in cazul echiparii cu pilot automat ea creste pana la 150 km. Inaltimea maxima de zbor este de 4,5 km.


Lupta mireselor

20 de mirese din New York, in tinuta de rigoare, s-au luptat intr-un tort de nunta inalt de patru metri, pentru a pune mana pe lozul norocos care i-a adus uneia dintre ele suma de 50.000 de dolari. Cutiutele cu lozuri erau ascunse in tonele de frisca si crema, in care doamnele in alb nu au ezitat sa se arunce. Confruntarea a avut loc in Times Square si a fost organizata de o revista pentru femei, care si-a propus sa le invete cum sa scape de stresul dinaintea nuntii.


Toaleta pentru pisici

O femeie din Australia, Jo Lapidge, a dat lovitura vietii sale inventand un dispozitiv special cu ajutorul caruia pisicile pot fi invatate, treptat, sa utilizeze toaleta oamenilor. Dispozitivul consta din mai multe discuri de plastic cu perforatii din ce in ce mai mari, care se fixeaza pe toaleta, ajutand pisica sa isi mentina echilibrul. Primul test a fost un succes, subiectul fiind chiar motanul inventatoarei. Jo Lapidge are insa o problema: cererea depaseste cu mult capacitatea de productie artizanala, astfel incat ea si sotul ei se gandesc sa mute productia in China, unde mana de lucru este mai ieftina.


Don Quijote la Parlamentul European

Parlamentul European a inaugurat o expozitie consacrata renumitului Don Quijote de la Mancha, capodopera scriitorului spaniol Miguel de Cervantes Saavedra (1547-1616), care cuprinde editii in limbile oficiale ale Uniunii Europene si ale tarilor candidate, intre care si romana, informeaza EFE. Ideea a pornit de la europarlamentarul Miguel Angel Martinez, originar tot din La Mancha, care doreste sa prezinte expozitia in toate localitatile mentionate in acest roman, de la a carui prima editie se implinesc 400 de ani. Martinez a semnalat ca exista traduceri in toate limbile oficiale din UE, cu exceptia limbii slovace.

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă