10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024

Bazar

Sterilitate crescuta in Europa

Unul din expertii britanici in domeniul fertilitatii umane a avertizat ca in urmatorul deceniu se va dubla numarul cazurilor de sterilitate din Europa. In momentul de fata, statisticile arata ca un cuplu din sapte nu reuseste sa conceapa un copil pe cale naturala, informeaza BBC. Profesorul Bill Ledger de la Universitatea din Sheffield a avertizat insa ca in viitorul apropiat incidenta cuplurilor sterile ar putea creste la unul din trei. Principalele motive care pot duce la cresterea cazurilor de sterilitate sunt obezitatea si bolile transmise pe cale sexuala.


4,9 milioane euro pentru un Modigliani

Un portret de Amedeo Modigliani (1884-1920), rar expus si care o reprezinta pe Jeanne Hebuterne (1897-1920), amanta pictorului si cea care l-a inspirat in operele sale, a fost vandut la licitatie, la Londra, pentru suma de 3,25 milioane de lire sterline (4,9 milioane de euro), a anuntat Christie's. Suma cu care a fost adjudecat “Portretul lui Jeanne Hebuterne” a depasit cu circa 2 milioane de lire sterline pretul cu care tabloul a fost scos la licitatie.


Condamnat la moarte, rejudecat

Curtea Suprema americana a ordonat ca un barbat din statul Pennsylvania condamnat la moarte in 1988 pentru omucidere sa fie rejudecat, apreciind ca avocatii sai nu l-au reprezentat suficient de bine in instanta. Curtea a estimat ca avocatii apararii nu au studiat corect si nici nu au tinut cont de toate elementele din dosar, in special de starea de sanatate mintala si fizica a acuzatului.


Seceta

La doi ani dupa canicula estivala care s-a soldat cu circa 30.000 de decese in Europa, mai multe tari au fost afectate in aceasta vara de un prim val de caldura. Guvernele si agricultorii se pregatesc sa faca fata secetei, in special in Spania, Portugalia, dar si in Franta, Italia si Germania.


Londra, cel mai scump oras european

Capitala Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Londra, este cel mai scump oras din Europa si al treilea din lume, din cauza preturilor prohibitive ale chiriilor si ale transportului, potrivit unui studiu al Mercer Human Resources Consulting. Pe plan mondial, in fata Londrei se afla orasele japoneze Tokyo si Osaka.


Ucise pentru a-si spala onoarea

Un barbat pakistanez si-a ucis sotia si fiica in varsta de 20 de ani, stropindu-le cu kerosen si dandu-le foc in somn, pentru “a-si spala onoarea”. Jalil Ahmed (45 de ani) le-a omorat pe cele doua femei dupa ce fratele sau a surprins-o pe fiica lui in timp ce intretinea relatii sexuale cu un vecin. Mama era vinovata – in opinia barbatului – ca nu a descurajat actiunile fetei.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă