10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Bazar

Creste Dunarea in Bavaria

Pericolul de inundatii in sudul Bavariei era in continuare crescut vineri, Dunarea urmand sa atinga nivelul maxim in cursul zilei in mai multe zone, in timp ce in Elvetia situatia a inceput sa se amelioreze, relateaza AFP. Dunarea a atins nivelul maxim de atentie, de 6 metri, vineri dimineata, la Ratisbon, dar cotele apelor raman la un nivel mai scazut decat la precedentele inundatii, din 2002.
Serviciile de interventie, formate din pompieri, militari si membri ai serviciilor civile de securitate, au amplasat saci cu nisip pe malurile Dunarii, precum si pasarele pietonale.

Alerta antitero la Hamburg

Circulatia rutiera a orasului Hamburg a fost blocata ieri noapte ca urmare a unei alerte antiteroriste. Peste o mie de politisti au impanzit metropola din nordul Germaniei in cautarea a trei persoane suspectate ca ar fi planuit atentate teroriste asupra orasului. Alerta a fost declansata dupa ce o persoana vorbitoare de araba aflata intr-o statie de metrou usor a fost intamplator martorul unei conversatii purtate de cei trei suspecti islamisti. Nebanuind ca ar putea fi inteles de cineva aflat in apropiere, unul dintre arabi a spus ca “maine ne vom infatisa lui Allah ca niste eroi”.

Echipament radioactiv confiscat la Vladivostok

Autoritatile au confiscat ieri in portul Vladivostok un echipament industrial care continea cesiu 137, un element radioactiv extrem de puternic, relateaza RIA Novosti.
Serviciul pentru radiatii si securitate chimica Primtehnopolis a informat ca opt piese de echipament industrial din plumb, dintre care sase foarte radioactive, au fost confiscate dintr-un transport de fier vechi. “Daca o persoana ar tine un astfel de element in mana timp de doua minute, bratul i-ar fi amputat. Un contact mai indelungat cu o astfel de sursa ar fi fatal”, a explicat un expert.

Katrina a ucis patru oameni in Florida

Ciclonul Katrina a lovit joi seara coasta de sud a statului Florida, fiind inregistrati cel putin patru morti, relateaza AFP. Numerosi copaci au fost dezradacinati, iar mai multe linii electrice s-au rupt si sute de mii de persoane nu au mai avut curent electric.

Pene de curent in California

Circa 500.000 de persoane din sudul statului american California au fost afectati joi dupa-amiaza de pene succesive de curent, decise de autoritati din cauza intreruperii functionarii unei linii de inalta tensiune, relateaza AFP. La originea scaderii rezervelor au fost “intreruperea liniei Pacific”, ce furniza electricitate in California din Oregon, dar si temperaturile ridicate, care au determinat cresterea consumului de curent electric pentru functionarea instalatiilor de aer conditionat.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă