9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCâte mașini echipate cu softul care permite manipularea testelor de emisie se...

Câte mașini echipate cu softul care permite manipularea testelor de emisie se află în Franța

Grupul Volkswagen a anunțat, miercuri, că în Franța există 948.064 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, informează Agerpres..

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat pentru EFE că mașinile afectate aparțin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi, Skoda și Volkswagen Vehicule Comerciale. 

Citește și: Scandalul Volkswagen: Noul CEO pregătește un recall masiv, pentru toate cele 11 milioane mașini

Posesorii acestor autovehicule vor fi contactați ‘rapid, în următoarele zile’, a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei, adăugând că va exista un număr de telefon special pentru gestionarea acestui caz în Franța. 

Ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, care săptămâna trecută a anunțat că a solicitat controale aleatorii pentru a verifica dacă autoturismele producătorilor francezi dețin dispozitive trucate, a precizat miercuri că aceste controale se vor efectua la firmele de închirieri și la mașinile particulare, voluntar. 

Într-un interviu pentru postul ‘France 2’, ea a semnalat că probele nu vor fi efectuate la mașinile concesionarilor, pentru a nu se suspecta faptul că alegerea acestora este frauduloasă.

Citește și: Scandal Volkswagen: Grupul german suspendă vânzările în Spania 

Verificările la aceste 100 de autovehicule vor viza atât mărci franceze, cât și străine, și vor fi efectuate la particulari ce au solicitat revizia la mașină și, aleatoriu, la companiile de închirieri auto. 

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen. 

 

Cele mai citite

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă