China avertizează Administrația SUA să nu lanseze prima un atac asupra Coreii de Nord. Dacă Phenianul atacă primul, China va rămâne neutră

Statele Unite nu trebuie să aibă inițiativa unui atac asupra Coreii de Nord, iar dacă acest lucru se întâmplă, China va interveni, a anunțat, vineri, un cotidian chinez de stat.

Mihai Diac 0 comentarii

Statele Unite nu trebuie să aibă inițiativa unui atac asupra Coreii de Nord, iar dacă acest lucru se întâmplă, China va interveni, a anunțat, vineri, un cotidian chinez de stat, citat de agenția Reuters.

În schimb, dacă regimul de la Phenian va ataca primul SUA, China va rămâne neutră, susține articolul citat.

Publicația Global Times, difuzată de ziarul Partidului Comunist, Ziarul Poporului, a menționat că regimul de la Beijingul nu este capabil să convingă nici Washingtonul nici Phenianul să se calmeze.

"Trebuie să fie clară poziția sa pentru toate părțile și să se înțeleagă că atunci când acțiunile lor pun în pericol interesele Chinei, China va răspunde ferm", subliniază ziarul comunist.


Insula Guam are la dispoziție 14 minute pentru a activa sistemul de alertă și a lua măsurile necesare de contracarare în cazul în care Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC - Coreea de Nord) ar lansa un atac cu rachete asupra insulei din Pacific, a relatat joi agenția chineză Xinhua.

Pe de altă parte, "China trebuie să spună limpede că, dacă Phenianul lansează rachete care amenință teritoriul american și daca SUA ripostează, China va rămâne neutrăa", subliniază sursa citată.

Cu toate acestea, "dacă SUA și Coreea de Sud lansează lovituri și încearcă să răstoarne regimul nord-coreean și să schimbe tiparul politic în peninsula coreeana, China îi va împiedica să facă asta".

Phenianul a anunțat săptămâna aceasta că planul său pentru lansarea unui atac cu rachete intermediare înspre Guam va fi finalizat la mijlocul lunii august și că declanșarea sa va depinde de o hotărâre a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Planul Coreii de Nord de a ataca Guam intervine după ce președintele american Donald Trump declarase marți că dacă Phenianul continuă să amenințe SUA, el se va confrunta cu 'foc și furie cum n-a mai văzut lumea' până acum.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...