7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialChina promite să investească peste trei miliarde de dolari în Europa Centrală...

China promite să investească peste trei miliarde de dolari în Europa Centrală și de Est

China va acorda finanțare în valoare de peste trei miliarde de dolari pentru proiecte de dezvoltare și investiții în Europa Centrală și de Est (CEE), a anunțat, luni, la Budapesta, premierul Li Keqiang, transmite Reuters citată de Agerpres.

''Sub auspiciile asociației interbancare China-CEEC care va fi inaugurată astăzi, China Development Bank va furniza echivalentul a două miliarde de euro (2,39 miliarde de dolari) pentru o facilitate de dezvoltare financiară. A doua etapă a fondului de investiții China-Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund va fi lansată cu o capitalizare de un miliard de dolari, majoritatea fondurilor fiind direcționate către statele din Europa Centrală și de Est'', a declarat Li Keqiang, la al șaselea summit al șefilor de guvern din statele Europei Centrale și de Est și China, care se desfășoară la Budapesta.

Vineri, Guvernul Ungariei a decis să se alăture China-Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund, un fond de private equity organizat de Banca de Export-Import din China.

Ungaria va contribui cu 50 de milioane de euro la fondul China-CEE, iar prin decizie sunt alocate 11,5 miliarde forinți de la rezerva de stabilitate din bugetul pe acest an pentru injecția de capital și mandatează Ministerele Economiei, Afacerilor Externe și Comerțului să acopere orice costuri suplimentare de aderare.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de Internet, fondul China-CEE și-a propus să devină "un fond de private equity remarcabil în Europa Centrală și de Est și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a economiile din regiune".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă