Comisia Europeană avertizează Republica Moldova că trebuie să-și respecte obligațiile

Comisia Europeană avertizează Republica Moldova că trebuie să-şi respecte obligaţiile ce decurg din Acordul de liber schimb încheiat cu blocul comunitar.

Mihai Diac 0 comentarii

Comisia Europeană avertizează Republica Moldova că trebuie să-şi respecte obligaţiile ce decurg din Acordul de liber schimb încheiat cu blocul comunitar, informează joi TVR.

Avertismentul apare în momentul în care preşedintele Igor Dodon încearcă să apropie Republica Moldova de Uniunea Economică Eurasiatică, în care a primit, recent, statutul de observator.

Din această organizație fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia și Kîrghistan.

În opinia președintelui Igor Dodon, care a inițiat procesul de apropiere, blocul eurasiatic este pentru Republica Moldova o aternativă la asocierea cu Uniunea Europeană.

Comisia Europeană nu a contestat dreptul Republicii Moldova la liberă asociere, însă a avertizat asupra obligațiilor pe care țara trebuie să le respecte în relațiile cu Uniunea Europeană.

În prezent jumătate din schimburile comerciale ale Republicii Moldova se deșfășoară cu Uniunea Europeană, iar acordul de liber schimb cu blocul comunitar oferă Chișinăului acces la cea mai importantă piața din lume.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...