Curtea Internaţională de Justiţie respinge cererea Ucrainei de a bloca susţinerea pe care Rusia o acordă rebelilor proruşi

Curtea Internațională de Justiție a respins, din nou, solicitarea Kievului pentru o hotărâre de urgenţă care să interzică susţinerea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei din partea Rusiei.

Iulia Iancu 0 comentarii

Curtea Internațională de Justiție a respins, din nou, solicitarea Kievului pentru o hotărâre de urgenţă care să interzică susţinerea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei din partea Rusiei, informează Euronews, potrivit Mediafax.

Kievul a mai acuzat Rusia de discriminare la adresa etnicilor tătari din Crimeea, indicând că acţiunile Moscovei în această privinţă încalcă prevederile Convenţiei internaţionale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială. Judecătorii au hotărât astfel ca Rusia să înceteze discriminarea etnicilot tătari din Crimeea, peninsula anexată Rusiei cu trei ani în urmă.

Rusia a negat în mai multe rânduri că ar fi trimis arme şi trupe în estul Ucrainei, însă autorităţile americane au indicat că mii de militari ruşi operează în regiunile controlate de rebelii separatişti.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...