De ce a anunțat publicația Dow Jones Newswires că Apple a fost cumpărat de Google

Publicația Dow Jones Newswires a rulat, marţi, mai multe titluri "false", la scurt timp după deschiderea pieţei, care anunţau că gigantul Google a achiziţionat Apple pentru 9 miliarde de dolari.

Iulia Iancu 0 comentarii

Publicația Dow Jones Newswires a rulat, marţi, mai multe titluri "false", la scurt timp după deschiderea pieţei, care anunţau că gigantul Google a achiziţionat Apple pentru 9 miliarde de dolari, potrivit CNBC.  "DJ Google cumpără Apple pentru 9 miliarde dolari" sau "DJ Google spune Yay", au fost doar câteva din titlurile postate, scrie Hotnews.

Dow Jones, parte a News Corp, a negat că a fost vorba de un atac cibernetic şi a transmis următoarea declaraţie cu privire la incident: "Vă rugăm să nu luaţi în considerare titlurile care au rulat pe Dow Jones Newswires între orele 09:34 ET şi 9:36 am ET. Din cauza unei erori tehnice, titlurile au fost publicate, toate titlurile fiind eliminate. A fost o eroare generată de un test", scrie şi NYT.

Google, compania care deţine cel mai utilizat motor de căutare din lume, a plătit anul acesta 3 miliarde de dolari celor de la Apple astfel încât să rămână motorul de căutare predefinit pe dispozitivele iPhone şi iPad. Deşi Google este cel mai popular motor de căutare din lume, cei de la Apple nu cred că acesta este atât de necesar pentru browserul Safari, astfel că Google plăteşte anual celor de la Apple miliarde de dolari pentru a fi motorul de căutare predefinit.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...