5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Atentatul de la Charlie Hebdo. Unul dintre suspecţi S-A PREDAT. Operaţiune...

UPDATE: Atentatul de la Charlie Hebdo. Unul dintre suspecţi S-A PREDAT. Operaţiune a poliţiei la Reims

UPDATE 06.33: Cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi de comiterea atacului sângeros împotriva sediului săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei, au anunţat surse concordante, citate de AFP.

Ceilalţi doi suspecţi, doi fraţi de naţionalitate franceză născuţi la Paris, Said Kouachi, în vârstă de 34 de ani, şi Chérif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, sunt în continuare căutaţi de poliţie, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, mai multe reţineri au fost efectuate în cursul nopţii în anturajul celor doi suspecţi căutaţi după comiterea atacului împotriva biroului din Paris al publicaţiei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi.

Poliţia franceză a difuzat joi fotografii aparţinând celor doi fraţi suspecţi.

Chérif şi Said Kouachi sunt "probabil înarmaţi şi foarte periculoşi", a avertizat Prefectura Poliţiei din Paris, precizând că ei "fac obiectul unor mandate de căutare".

UPDATE 06.23: O operaţiune de amploare a unităţii de elită a poliţiei franceze pentru arestarea unor suspecţi de comiterea atentatului împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo era în curs de desfăşurare, miercuri seara, la Reims (nord-est), a anunţat pentru AFP un ofiţer.

Fie suspecţii vor reuşi să fugă, fie ar putea avea loc un schimb de focuri, a declarat pentru AFP un ofiţer al unităţii de elită Raid, îndemnând jurnaliştii prezenţi la faţa locului să dea dovadă de "mai multă prudenţă".

—–

Doi bărbați franco-algerieni sunt în vizorul poliției în urma atacului comis miercuri la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, relatează Le Point în pagina electronică. Cei doi suspecți de 32, respectiv 34 de ani sunt originari din Pantin, o suburbie a Parisului, și au revenit din Siria în vara anului trecut.

Unul dintre suspecți a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene "al 19-lea arondisment" din Paris. El a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc. În perioada 2003-2005, această organizație ar fi încurajat zeci de tineri francezi să plece la lupte în Irak.

Al treilea suspect căutat este un om al străzii născut în 1996, relatează Le Point.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite într-un atac, miercuri, la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Franței, Francois Hollande, drept un "atentat terorist".

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă