Donald Trump a acceptat să facă o escală în China, în cadrul primului său turneu oficial prin Asia

Președintele Donald Trump este așteptat să facă o oprire în China, în noiembrie 2017, în cadrul primei sale vizite oficiale în Asia, a declarat marți un oficial american.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Donald Trump este așteptat să facă o oprire în China, în noiembrie 2017, în cadrul primei sale vizite oficiale în Asia, a declarat marți un oficial american, citat de Reuters, informează Agerpres.

Decizia acestei vizite survine pe fondul tensiunilor privind testele nucleare ale Coreii de Nord.

Washingtonul și aliații săi au afirmat că este nevoie urgentă ca Beijingul, principalul aliat și partener comercial al Coreii de Nord, să facă mai multe presiuni asupra Phenianului pentru a renunța la programele sale de arme nucleare și balistice.

Președintele chinez Xi Jinping i-a adresat invitația omologului său american Donald Trump de a face o vizită în China în timpul întrevederii lor din aprilie de la Palm Beach, în Florida. Cei doi lideri s-au mai întâlnit pe marginea summitului G20 din iulie.

Trump urmează să participe la summitul SUA-ASEAN și la summitul Asia de Est (EAS) din Filipine în noiembrie, precum și la summitul Forumului de Cooperare Asia-Pacific (APEC) din Vietnam.

Ministerul de Externe chinez nu a răspuns imediat unei solicitări Reuters de a comenta cu privire la o posibilă vizită a lui Donald Trump în China.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate și la inițiativa Statelor Unite o nouă serie de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, interzicându-i exportul de textile și reducând aprovizionarea sa cu petrol și gaze naturale.

A opta serie de măsuri, sprijinite de China și Rusia — cei mai apropiați susținători ai Coreei de Nord—, vizează să pedepsească această țară pentru testul său nuclear de la 3 septembrie. Prin sancțiunile sale, de fiecare dată mai drastice, ONU dorește să împingă Phenianul la negocierea programelor sale de înarmare nucleară și convențională, considerate o amenințare pentru stabilitatea mondială.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...