Donald Trump i-a promis lui Recep Erdogan că SUA vor livra rapid echipamentele militare solicitate de Turcia

Președintele Donald Trump l-a primit marți, la Casa Albă, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, căruia i-a promis că echipamentele militare solicitate de Turcia vor fi livrate rapid.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Donald Trump l-a primit marți, la Casa Albă, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, căruia i-a promis că echipamentele militare solicitate de Turcia vor fi livrate rapid, transmit agențiile de presă internaționale citate de Agerpres.

După întâlnire, Trump a declarat că Statele Unite și Turcia luptă împreună împotriva amenințării terorismului. "Poporul turc s-a confruntat cu atacuri teroriste oribile în ultimii ani și chiar recent", a reamintit el. "Relația pe care o avem va fi de neînvins" în confruntarea cu mișcarea Statul Islamic din Siria și Irak, a adăugat președintele SUA, citat de DPA.

Erdogan a avertizat însă că alianța cu milițiile kurde YPG din Siria este contrară acordurilor existente și inacceptabilă, precizează Reuters. Președintele turc a menționat că urmează să abordeze cu Trump și teme legate de energie, comerț și economie în general.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...