Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elvețienii vor interzicerea vălului islamic

Un sondaj realizat în Elveția a relevat că majoritatea cetățenilor doresc interzicerea purtării burqa (vălul islamic integral), informează Mediafax.

Andra Dumitru 0 comentarii

Un sondaj realizat în Elveția a relevat că majoritatea cetățenilor doresc interzicerea purtării burqa (vălul islamic integral), informează Mediafax.

Săptămânalul SonntagsBlick notează că în toate grupurile de vârstă şi în toate regiunile cei care s-au pronunţat pentru interzicerea vălului sunt majoritari, inclusiv în Elveţia Romandă (60%), o regiune mai deschisă către diversitate.

Din cele 1.019 de persoane chestionate, 62% au afirmat că doresc interzicerea vălului islamic integral pe teritoriul ţării lor, 32% s-au opus unei astfel de măsuri, iar 6% nu au avut nicio opinie.

Interdicţia purtării burqa a fost introdusă în locurile publice din cantonul elveţian Ticino în septembrie 2013. Iniţiativa populară pentru această interdicţie a fost aprobată de 65,4% dintre votanţi. Cu toate acestea, femeile musulmane pot continua să poarte burqa şi niqab în locurile religioase.

Adunarea Federală (Parlamentul) urmează să ofere aprobarea federală la modificarea Constituţiei cantonului Ticino. Guvernul federal a cerut un vot favorabil în Parlament, subliniind că interdicţia din Ticino de acoperire a feţei în spaţiul public nu încalcă legea federală.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...