Erdogan a declarat că așteaptă ca Parlamentul Turciei să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea, după referendumul care va spori puterile șefului statului

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că se așteaptă ca Parlamentul de la Ankara să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea, după referendumul din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidențiale.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că se așteaptă ca Parlamentul de la Ankara să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea, după referendumul din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidențiale, relatează AFP citată de Agerpres.

"Familiile martirilor, familiile eroilor noștri nu trebuie să fie îngrijorate. Cred că, dacă Dumnezeu vrea, Parlamentul va face ce este necesar după 16 aprilie în legătură cu dorința voastră privind pedeapsa capitală", a declarat Erdogan, într-un discurs pronunțat la Canakkale, în nord-vestul țării.

Semnătura sa este necesară pentru a valida un astfel de proiect de lege al Parlamentului și Erdogan a declarat că va aproba textul "fără ezitare".

Pedeapsa capitală a fost abolită în 2004 ca parte a candidaturii Ankarei la aderarea la Uniunea Europeană și reintroducerea sa va marca sfârșitul negocierilor de aderare.

După lovitura de stat eșuată din 15 iulie, președintele turc a declarat în repetate rânduri că va aproba reintroducerea pedepsei capitale în cazul unui vot al Parlamentului în acest sens. El s-a referit în februarie chiar la organizarea unui referendum în legătură cu acest subiect.

Este pentru prima dată însă când Erdogan cere Parlamentului să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea după referendumul din 16 aprilie privind revizuirea Constituției care vizează consolidarea puterilor prezidențiale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...