19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Angela Merkel, reprezentată ca "Hitler la feminin" într-un cotidian proguvernamental turc

FOTO. Angela Merkel, reprezentată ca “Hitler la feminin” într-un cotidian proguvernamental turc

O publicație proguvernamentală turcă a ironizat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, reprezentând-o cu mustaţă şi o uniformă nazistă, alături de menţiunea "Hitler la feminin", în contextul în care tensiunile dintre Ankara şi UE se intensifică, scrie Le Figaro, potrivit Mediafax.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Germania şi Olanda de "practici naziste", după ce cele două state au interzis organizarea pe teritoriul lor a unor mitinguri în favoarea referendumului care va avea loc în Turcia privind consolidarea puterilor sale.

"Practicile voastre nu sunt cu nimic diferite de practicile nazisze din trecut", a reacţionat Erdogan atunci. "Credeam că naţional-socialismul din Germania s-a sfârşit, dar încă continuă", a spus el mai târziu, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Autorităţile din oraşul german Gaggenau au retras, pe data de 2 martie, autorizaţia pentru organizarea unei manifestaţii unde era programat să ţină un discurs ministrul turc al Justiţiei, Bekier Bozdag. Aceast eveniment avea drept scop să promoveze referendumul din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Guvernul cancelarului Angela Merkel a catalogat drept "inacceptabile" şi "deplasate" recentele declaraţii făcute de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la adresa Germaniei. Declaraţiile lui Recep Tayyip Erdogan sunt "absolut inacceptabile", reacţionat Peter Altmaier, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, potrivit revistei Morgen, după ce liderul de la Ankara a acuzat Berlinul de practici "naziste". "Comparaţiile cu practicile naziste sunt mereu deplasate", a spus, la rândul său, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă