Fratele președintelui Iranului, arestat pentru delicte financiare

Hossein Fereydoun, fratele și consilierul special al președintelui iranian Hassan Rohani, a fost arestat pentru delicte „financiare", potrivit unui purtător de cuvânt în domeniul Justiției, Gholamhossein Mohseni-Ejeie.

Roxana Petre 0 comentarii

Hossein Fereydoun, fratele și consilierul special al președintelui iranian Hassan Rohani, a fost arestat pentru delicte „financiare", potrivit unui purtător de cuvânt în domeniul Justiției, Gholamhossein Mohseni-Ejeie, citat de AFP, informează Agerpres.

„Hossein Fereydoun și persoane apropiate au fost anchetate în mai multe rânduri. O cauțiune a fost stabilită, dar cum nu a putut fi plătită, el a fost transferat în închisoare. Dacă plătește cauțiunea, va fi eliberat. Dar justiția își va urma cursul", a declarat Mohseni-Ejeie, subliniind că și „alte persoane au fost arestate".

Numele fratelui președintelui iranian a fost menționat în urmă cu mai bine de un an, în mai multe scandaluri de corupție, îndeosebi delicte bancare. În 2016, șeful inspecției generale, Nasser Seraj, a declarat că Fereydoun ar fi făcut presiuni pentru a numi în fruntea băncii Refah pe unul dintre apropiații săi, Ali Sedghi, acuzat de numeroase infracțiuni financiare și îndepărtat în cele din urmă de la conducerea băncii.

Numele fratelui lui Rohani a fost menționat și într-un alt dosar în care era implicat Ali Rastegar Sorkheie, șeful băncii Melat, arestat pentru implicarea sa într-o „importantă afacere de corupție bancară" de către serviciile de informații ale Gardienilor Revoluției, a relatat agenția Tasnim, care are legături cu conservatorii, care au cerut în mai multe rânduri arestarea pentru corupție a lui Hossein Fereydoun.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...