14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGermania şi Austria critică dur decizia SUA de a impune noi sancțiuni...

Germania şi Austria critică dur decizia SUA de a impune noi sancțiuni Rusiei: Este inacceptabilă ameninţarea cu sancţiuni ilegale şi extrateritoriale împotriva companiilor europene

UPDATE 15.10: Și cancelarul german Angela Merkel a criticat noile sancțiuni americane împotriva Rusiei, informează agențiile DPA și Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Executivului de la Berlin, Steffen Seibert, a declarat că Angela Merkel împărtășește temerile exprimate anterior într-o declarație comună de ministrul ei de Externe, Sigmar Gabriel, împreună cu omologul austriac al acestuia, Christian Kern, care au protestat împotriva noilor sancțiuni americane.

Este „straniu” ca sancțiunile menite să pedepsească Rusia pentru imixtiunea în alegerile americane să penalizeze și companiile europene, a indicat Seibert. „Acest lucru nu trebuie să se întâmple (…) În general, noi respingem sancțiunile care au efecte extrateritoriale, adică acelea care au impact asupra unor state terțe”, a completat el.

Și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat în declarația sa prin care a protestat împotriva acestor sancțiuni că ele pot afecta și alte state.

 


Germania şi Austria au criticat dur sancţiunile adoptate de Statele Unite împotriva Rusiei, avertizând că măsura ar putea afecta companiile care distribuie gaze naturale din Rusia către Europa, informează site-ul agenţiei The Associated Press, potrivit Mediafax.

Într-o declarație de presă comună, cancelarul Austriei, Christian Kern, şi ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, au precizat că „este inacceptabilă ameninţarea cu sancţiuni ilegale şi extrateritoriale împotriva companiilor europene".

Totodată, cei doi oficiali acuză Statele Unite că ar încerca să ajute distribuitorii americani de gaze naturale, în defavoarea companiilor din Europa.

„Este o chestiune de furnizare a energiei către Europa, nu către SUA", au mai spus ei.

Senatul american a aprobat, miercuri, o serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei pe fondul interferenţelor în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA, precum şi din cauza acţiunilor agresive din Siria şi Ucraina.


Citiți continuarea aici: Senatul american a votat noi sancțiuni care vizează Rusia. Președintele Donald Trump nu le va putea modifica, fără aprobarea Congresului. Reacția lui Vladimir Putin: Dacă nu ar fi fost Crimeea, nu ar fi existat alte probleme

Senatul Statelor Unite a votat pentru impunerea de noi sancțiuni la adresa Rusiei, ca pedeapsă pentru că ar fi intervenit în alegerile prezidențiale de anul trecut.


 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă