Guvernul de la Berlin cere Statelor Unite să intervină pe lângă Turcia pentru a permite accesul la militarii germani staționați în baza de la Incirlik

Guvernul Germaniei a cerut ajutorul Statelor Unite pentru rezolvarea disputei dintre Berlin și Ankara cu privire la accesul în baza aeriană turcă de la Incirlik.

Mihai Diac 0 comentarii

Guvernul Germaniei a cerut ajutorul Statelor Unite pentru rezolvarea disputei dintre Berlin și Ankara cu privire la accesul în baza aeriană turcă de la Incirlik, relatează joi DPA citată de Agerpres.

În timpul vizitei sale la Washington, ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, i-a cerut secretarului de stat american, Rex Tillerson, să-și folosească influența după ce Turcia a refuzat accesul unei delegații parlamentare germane la baza de la Incirlik, unde se află 268 de militari germani care participă la operațiunea coaliției internaționale de luptă împotriva grupării Stat Islamic.

Decizia de a bloca vizita delegației germane, care urma să sosească marți, a fost luată în parte ca răspuns la decizia Berlinului de a acorda azil politic unor militari turci după lovitura de stat eșuată din 15 iulie anul trecut din Turcia.

"Cred că americanii se vor folosi de oportunitățile pe care le au pentru a discuta cu partea turcă pentru a-i transmite că trebuie să avem o altfel de relație decât cea actuală", a spus Sigmar Gabriel.

După refuzul Ankarei de a permite vizita delegației germane, Berlinul ia în considerare posibilitatea retragerii trupelor de la Incirlik și mutarea acestora în Iordania ca alternativă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...