Igor Dodon vrea puteri absolute. Președintele moldovean își dorește să transforme Republica Moldova în țară prezidențială

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar vrea ca statul moldovean să devină țară prezidențială, sugerând că va face în continuare demersuri pentru realizarea acestui obiectiv, relatează vineri Radio Chișinău.

Iulia Iancu 0 comentarii

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar vrea ca statul moldovean să devină țară prezidențială, sugerând că va face în continuare demersuri pentru realizarea acestui obiectiv, relatează vineri Radio Chișinău.

Într-o declarație de presă în urma unei întrevederi cu experți ai Comisiei de la Veneția aflați într-o vizită la Chișinău, Dodon a afirmat vineri că Republica Moldova are nevoie de un președinte cu atribuții largi. În acest context, el s-a referit la proiectul de modificare a Constituției prin care șefului statului să-i fie acordate împuterniciri sporite privind dizolvarea parlamentului.

Astfel, potrivit lui Dodon, Republica Moldova "are nevoie de o putere prezidențială dură, ca în alte state, să nu existe tărăboi și anarhie ca astăzi", iar acest lucru, susține el, va fi realizat dacă nu de acest parlament, atunci de următorul, scrie Independent.md.

"Există o majoritate parlamentară, există un președinte al țării ales de întreg poporul și evident trebuie să existe un echilibru', a spus Igor Dodon la conferința de presă comună cu reprezentantul delegației Comisiei de la Veneția.

Imediat după aceasta, Igor Dodon și-a înăsprit tonul și a reiterat că pledează pentru dizolvarea actualului legislativ și convocarea de alegeri parlamentare anticipate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...