22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialIulia Timoşenko va lupta "până la capăt" în alegerile prezidenţiale

Iulia Timoşenko va lupta “până la capăt” în alegerile prezidenţiale

 Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a promis marţi că va lupta "până la capăt" pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 25 mai, în pofida îndemnurilor forţelor proeuropene de a înainta o candidatură comună, şi anume cea a miliardarului Petro Poroşenko, favorit în sondaje, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Voi participa şi mă voi lupta până la capăt la alegerile prezidenţiale", a afirmat fosta opozantă Iulia Timoşenko, în vârstă de 53 de ani, ieşită din închisoare pe 22 februarie, chiar în ziua destituirii preşedintelui Viktor Ianukovici.

Fostul campion la box, Vitali Kliciko, s-a retras sâmbătă din cursa prezidenţială, considerând că "forţele democratice" trebuie să prezinte o singură candidatură şi să-l sprijine pe favoritul în sondaje, deputatul miliardar Petro Poroşenko, proprietarul societăţii Roshen.

"Îl susţin pe Poroşenko. Eu şi familia mea cumpărăm şi mâncăm ciocolată Roşen. Însă ucrainenii sunt cei care trebuie să facă alegerea, nu politicienii cu acorduri în culoare", a replicat fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, care a fost învinsă de Viktor Ianukovici în 2010.

Timoşenko, unul dintre liderii "revoluţiei portocalii" din 2004, este creditată cu aproximativ 8% din voturi, faţă de 9% pentru Kliciko şi 25% pentru Poroşenko.

Ea a mai declarat ca respinge soluţia federalizării Ucrainei, propusă de Rusia.

"Nimeni nu are dreptul să ne dicteze nimic, să ne impună o structură federală. Este inadmisibil să porţi negocieri cu Kremlinul în privinţa adaptării vieţii noastre politice la exigenţele unui dictator", a apreciat Iulia Timoşenko, care l-a transformat pe Vladimir Putin în inamicul numărul unu al campaniei sale.

Cele mai citite

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă