20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialJens Stoltenberg susține că Europa este în raza de acţiune a rachetelor...

Jens Stoltenberg susține că Europa este în raza de acţiune a rachetelor nord-coreene

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Europa se află în raza de acţiune a rachetelor nord-coreene, relatează site-ul publicaţiei Express, potrivit Mediafax.

Înaintea unei vizite oficiale în Japonia şi în Coreea de Sud, Stoltenberg a precizat că NATO are capacitatea de a răspunde oricărei ameninţări.

"Europa a intrat în raza de acţiune a rachetelor nord-coreene, iar statele membre NATO sunt deja în pericol. NATO şi-a protejat statele membre de ameninţarea rachetelor balistice prin acţiuni de descurajare, însă sunt necesare eforturi diplomatice pentru a găsi o soluţie paşnică la acest conflict. NATO are capacităţile şi hotărârea de a răspunde la orice ameninţare şi la orice agresor. Dar NATO şi niciun aliat nu doresc un război … ar fi un dezastru", a spus Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru publicaţia japoneză Yomiuri Shimbun.

NATO nu are o implicare directă în încercarea de a rezolva criza nord-coreeană, dar şi-a manifestat susţinerea pentru aliaţii săi din regiune. SUA au instalat elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, pentru contracararea ameninţărilor balistice din Iran şi Coreea de Nord.

Jens Stoltenberg vizitează Japonia luni şi marţi şi se va întâlni cu premierul japonez Shinzo Abe şi cu ministrul Apărării Itsunori Onodera. Ulterior, secretarul general al NATO va vizita baza navală a Japoniei, înainte de a se îndrepta către Coreea de Sud.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă