19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialJohn Kerry: Israelul și palestinienii trebuie să accepte granițele din 1967 cu...

John Kerry: Israelul și palestinienii trebuie să accepte granițele din 1967 cu schimburi de teritorii

Secretarul de stat american John Kerry le-a cerut miercuri israelienilor și palestinienilor să trăiască în două state separate pe baza granițelor din 1967 – înainte de Războiul de Șase Zile – și a apreciat că Ierusalimul ar trebui să devină capitala a două state, relatează AFP.

*Israel: Premierul Benjamin Netanyahu denunță discursul "părtinitor" al lui John Kerry

Într-un discurs privind Orientul Mijlociu, șeful diplomației americane a propus, pentru a se reveni la granițele din 1967, 'schimburi de teritorii echivalente' în cadrul unei înțelegeri reciproce. 'Israelul ar fi atunci recunoscut ca stat evreu', a adăugat Kerry.

Secretarul de stat al SUA John Kerry a reafirmat de asemenea că soluția a două state este 'singura cale posibilă pentru a obține o pace justă și durabilă între israelieni și palestinieni'.

Votul ONU de vineri care condamnă coloniile israeliene și care a provocat indignarea statului evreu 'a vizat păstrarea soluției a două state', a explicat John Kerry, într-un discurs prezentând viziunea administrației președintelui SUA în exercițiu Barack Obama privind Orientul Mijlociu.

Pentru prima dată din 1979, SUA nu au folosit dreptul de veto la o rezoluție ONU care condamnă coloniile israeliene.

Consiliul de Securitate a votat vineri o rezoluție care condamnă politica israeliană de colonizare. Votul a avut succes în urma deciziei Washingtonului de a nu-și exercita dreptul la veto.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă