Kremlin: Rusia nu va rupe Donețkul și Luganskul de la Ucraina și nici nu le va integra, pe etape

Rusia nu va integra în componența sa autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, ci militează pentru aplicarea completă a acordurilor din 2015 de la Minsk, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Agerpres.

Iulia Iancu 0 comentarii

Rusia nu va integra în componența sa autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, ci militează pentru aplicarea completă a acordurilor din 2015 de la Minsk, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Agerpres.

"Este absurd!", a exclamat Peskov, într-un comentariu la informațiile difuzate de agenția de presă Bloomberg, potrivit căreia Moscova ar avea un plan care presupune separarea regiunilor Donețk și Lugansk de Ucraina și apoi integrarea treptată a acestora în componența statului rus. Timp de mai mulți ani, atât președintele Vladimir Putin, cât și oficiali la diferite niveluri au declarat că Moscova nu va încerca să integreze autoproclamatele republici Donețk și Lugansk" din estul Ucrainei, a insistat Peskov, adăugând că există "un singur plan — de a se obține aplicarea acordurilor de la Minsk

Întrebat dacă Moscova vede Donețkul și Luganskul în componența Ucrainei, Peskov a declarat: "Aceasta este problema internă a Ucrainei".

Kievul și separatiștii au semnat în februarie 2015 la Minsk, în urma unei medieri franco-germane și în prezența președintelui Vladimir Putin, un acord destinat să aducă pacea în Donbas. În realitate, conflictul declanșat 2014 în estul Ucrainei, soldat cu peste 10.000 de morți până acum, s-a transformat într-un conflict înghețat, a cărui rezolvare nu se întrevede la orizont.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...