La Chișinău încep acțiunile de aniversare a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Pe străzi se vor pune afișe cu mesaje unioniste

La Chișinău vor începe acțiuni de aniversare a celor 100 de ani care au trecut de la unirea Basarabiei cu România, în anul 1918, informează sâmbătă presa din Republica Moldova.

Mihai Diac 0 comentarii

La Chișinău vor începe acțiuni de aniversare a celor 100 de ani care au trecut de la unirea Basarabiei cu România, în anul 1918, informează sâmbătă presa din Republica Moldova.

Acțiunile de la Chișinău încep la data de 1 aprilie 2017. Astfel, în capitală vor fi amplasate mai multe banere care vor conține citate ale celor mai ilustre personalități culturale ale spațiului românesc.

De asemenea, locuitorii din Chișinău vor primi 100.000 de flayere informative cu mesaje unioniste. Proiectul a fost lansat de asociația obștească „Onoare, Demnitate și Patrie”.

În câteva locuri din capitală vor fi amplasate opt bannere informative,  de 2,2 metri lățime și 3 metri înălțime, cu citate din marii patrioţi români. 

Președintele asociației ODIP, Vlad Bilețchi, a declarat pentru Deschide.MD că scopul acestui proiect este de a promova cultura, istoria și valorile naționale printre cetățenilor Republicii Moldova, într-un mod modern, eficient și interactiv.

Organizatorii și-au propus să colecteze fonduri pentru confecționarea și distribuirea a 360 de plăcuțe informative în 20 de instituții de învățământ din Republica Moldova. Elevii vor fi astfel educați în spiritul valorilor naționale românești și informați cu privire la marile personalități ale neamului nostru.

„În momentul de faţă nu dispunem de mijloace financiare pentru achiziționarea acestor plăcuțe informative. Dar sperăm foarte mult că în cel mai scurt timp, prin intermediul donațiilor, vom aduna suma necesară”, a declarat Bilețchi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...