21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLanţ uman în jurul unei sinagogi din Copenhaga. Vezi aici motivul

Lanţ uman în jurul unei sinagogi din Copenhaga. Vezi aici motivul

Mii de persoane de diverse religii au format sâmbătă un lanţ uman în jurul sinagogii din Copenhaga în faţa căreia a fost ucis un paznic evreu, în atacurile comise luna trecută în capitala daneză, relatează AP, citată de Mediafax. 

Organizatorul, Niddal El-Jabr, a declarat că scopul mitingului a fost să arate unitatea şi să "trimită un semnal puternic" că "este necesar ca evreii să-şi practice religia în pace".

Mitingul de sâmbătă are loc în urma unei serii de evenimente simbolice similare, organizate în ultimele săptămâni în Scandinavia.

Primarul Copenhagăi a participat la 27 februarie la un "cerc al păcii", în apropiere de piaţa primăriei. Poliţia a interzis la acea dată orice evenimente la sinagogă, invocând motive de securitate.

Omar El-Hussein l-a ucis pe 15 februarie pe Dan Uzan, paznicul sinagogii, după ce l-a împuşcat mortal pe regizorul danez Finn Noergaard la un seminar pe tema libertăţii de exprimare şi blasfemiei într-o cafenea din Copenhaga.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă