7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat la viaţa liderului ISIS. Asasinii misterioşi au încercat să-l omoare prin...

Atentat la viaţa liderului ISIS. Asasinii misterioşi au încercat să-l omoare prin metode neobişnuite

Liderul grupului jihadist Stat Islamic este în stare gravă după ce mâncarea i-a fost otrăvită de un asasin plătit. Potrivit unei surse media locale, preparatele lui Abu Bakr al-Baghdadi şi ale altor trei comandanţi au fost contaminate cu o substanţă încă neidentificată, scrie publicația britanică Daily Mail.

Cei patru lideri au fost transportaţi de urgenţă într-un loc necunoscut, unde sunt atent supravegheaţi. Jihadiştii au lansat o campanie de prindere a celor responsabili.

Descris drept „noul Osama bin Laden”, Baghdahi este cunoscut pentru faptul că a reuşit să formeze gruparea teroristă ISIS, independentă de Al-Qaeda, iar, astăzi, Stat Islamic este cea mai bogată facţiune teroristă din lume.

În primăvara acestui an, surse din presă anunţau că liderul ISIS ar fi fost ucis într-un atac aerian al armatei SUA, însă, informaţiile s-au dovedit a fi false. 
 
Despre Abu Bakr al-Baghdadi se ştie că s-a născut în 1971 într-o familie religioasă, în Samarra, la nord de capitala irakiană. Baghdadi a obținut un doctorat în educație la Universitatea din Bagdad, iar în 2003 ar fi fost cleric într-o moschee. Teroristul, al cărui nume este un pseudonim de războinic, s-a impus ca lider al grupării Al-Qaeda în Irak în anul 2010, fiind un foarte bun tactician de război.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă