Atentat la viaţa liderului ISIS. Asasinii misterioşi au încercat să-l omoare prin metode neobişnuite

O tentativă de sinucidere l-a avut ca ţintă pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi. Mâncarea acestuia a fost otrăvită de un asasin, iar jihadiştii au demarat o campanie de capturare a făptaşilor.

Iulia Iancu 0 comentarii

Liderul grupului jihadist Stat Islamic este în stare gravă după ce mâncarea i-a fost otrăvită de un asasin plătit. Potrivit unei surse media locale, preparatele lui Abu Bakr al-Baghdadi şi ale altor trei comandanţi au fost contaminate cu o substanţă încă neidentificată, scrie publicația britanică Daily Mail.

Cei patru lideri au fost transportaţi de urgenţă într-un loc necunoscut, unde sunt atent supravegheaţi. Jihadiştii au lansat o campanie de prindere a celor responsabili.

Descris drept „noul Osama bin Laden”, Baghdahi este cunoscut pentru faptul că a reuşit să formeze gruparea teroristă ISIS, independentă de Al-Qaeda, iar, astăzi, Stat Islamic este cea mai bogată facţiune teroristă din lume.

În primăvara acestui an, surse din presă anunţau că liderul ISIS ar fi fost ucis într-un atac aerian al armatei SUA, însă, informaţiile s-au dovedit a fi false. 
 
Despre Abu Bakr al-Baghdadi se ştie că s-a născut în 1971 într-o familie religioasă, în Samarra, la nord de capitala irakiană. Baghdadi a obținut un doctorat în educație la Universitatea din Bagdad, iar în 2003 ar fi fost cleric într-o moschee. Teroristul, al cărui nume este un pseudonim de războinic, s-a impus ca lider al grupării Al-Qaeda în Irak în anul 2010, fiind un foarte bun tactician de război.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...