13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

PE a respins o motiune impotriva lui Barroso

Parlamentul European a respins o motiune de cenzura depusa de mai multi deputati eurosceptici impotriva presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, relateaza AFP. Motiunea, depusa de britanicul Nigel Farage, denunta o croaziera efectuata in august 2004 de Barroso si familia sa pe iahtul unui miliardar grec, Spiro Latsis.


Aderarea Bosniei la NATO, conditionata

Sansele Bosniei de a deveni membra NATO depind de arestarea sarbilor bosniaci Radovan Karadjici si Ratko Mladici, inculpati de TPI pentru genocid, a spus Nicholas Burns, subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, informeaza AFP.


Grecia returneaza fondurile UE prost gestionate

Grecia va trebui sa returneze UE, in patru ani, 518 milioane de euro din fondurile comunitare acordate pentru lucrarile publice intre anii 2000 si 2004, din cauza proastei gestionari a acestora, a informat ministrul grec al Economiei, Christos Follias. Acordul cu privire la aceasta suma a fost obtinut marti, la Bruxelles, in urma unor “negocieri foarte dure” cu Comisia Europeana.


Stare de urgenta in regiunea Sofia

Autoritatile bulgare au decretat stare de urgenta in regiunea din jurul orasului Sofia, dupa ploile torentiale de marti, relateaza Novinite.com. La Sofia si Pernik (sud), oamenii continua operatiunile de pompare a apei de pe unele strazi, din locuinte si din pasajele subterane.


Noi acuze de spionaj chinez in Australia

Un cetatean chinez, care s-a prezentat ca fost responsabil al Politiei si care a cerut azil politic in Australia, a declarat ca Beijingul are sute de spioni in aceasta tara, confirmand recentele afirmatii ale diplomatului chinez care a cerut azil politic aici, Chen Yonglin, informeaza AFP. Oameni de afaceri chinezi, studenti, precum si responsabili ai ambasadei si de la consulate fac spionaj in Australia, a declarat Hao Feng Jun. Beijingul a dezmintit afirmatiile facute la sfarsitul saptamanii trecute de Chen Yonglin.


Pinochet scapa de… “Condor”

Curtea de Apel din Santiago de Chile a pus capat urmaririi impotriva fostului dictator Augusto Pinochet pentru crime comise in cadrul asa-numitei “operatiuni Condor”, plan al dictaturilor sud-americane pentru reprimarea opozantilor, potrivit unor surse judiciare citate de AFP.


Nord-coreeni refugiati la Hanoi

Sapte cetateni nord-coreeni s-au refugiat, miercuri, la ambasada Thailandei, a anuntat o sursa oficiala, informeaza AFP. Numerosi cetateni nord-coreeni incearca sa se refugieze mai ales in Coreea de Sud din cauza penuriei de alimente.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă