11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

O bomba a explodat intr-o statiune bulgara

O bomba amplasata intr-o masina a explodat ieri in statiunea bulgara Obzor, de pe litoralul Marii Negre, provocand moartea unei femei si a copilului acesteia, informeaza site-ul novinite.com. Zona in care s-a produs incidentul a fost izolata de politie. Pe de alta parte, politia din orasul bulgar Varna a primit, tot ieri, o amenintare referitoare la amplasarea unei bombe in cladirea tribunalului regional. In urma amenintarii, procesele programate au fost amanate, iar activitatea cu publicul a instantei a fost suspendata pe intreaga durata a zilei de miercuri.

Liderul Al Qaeda din Bagdad, capturat

Un colaborator important al liderului Al Qaeda din Irak a fost capturat de fortele americane la Bagdad, a anuntat comandantul statului major interarme american, generalul Richard Myers, relateaza AFP. “Luni, l-am capturat pe principalul colaborator al lui Abu Mussab al-Zarqawi la Bagdad. El se autointituleaza emirul Bagdadului, Abu Abd al-Aziz, iar capturarea lui va afecta operatiunile lui Zarqawi intr-un mod semnificativ”, a explicat Myers intr-un interviu pentru canalul de televiziune PBS.

Comisie franceza pentru imigranti

Ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy, a anuntat, la Marsilia, infiintarea unei comisii interministeriale care va evalua necesitatile Frantei in materie de imigranti, precum si capacitatile de primire si de acordare de vize, informeaza AFP. Potrivit lui Sarkozy, se preconizeaza un “sistem de puncte”, care sa contureze profilul persoanelor considerate dezirabile. Aceste puncte vor fi atribuite in functie mai ales de criteriile de varsta, diplome, cunostinte lingvistice si experienta profesionala, a precizat ministrul francez. Examinarea cererilor se va face in tara de origine.

IRA pune bombe

Genistii armatei britanice au neutralizat o bomba amplasata pe principala cale ferata care face legatura intre Belfast si Dublin, a anuntat politia, citata de AFP. Aproape 100.000 de protestanti din Ordinul de Orania au defilat marti in Irlanda de Nord. In anii trecuti, trenurile care transportau credinciosi protestanti pana la locurile unde urmau sa se desfasoare marsurile au fost deseori atacate pe acest tronson, in apropierea fiefului catolic republican Kilwilkie.

Bartolomeu I l-a invitat pe Papa la Istanbul

Patriahul Constantinopolului, Bartolomeu I, cea mai inalta autoritate a Bisericii Ortodoxe, l-a invitat pe Papa Benedict al XVI-lea la Istanbul, la 30 noiembrie, de ziua Sfantului Andrei, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Bartolomeu I i-a cerut la sfarsitul lunii aprilie Papei Benedict al XVI-lea sa continue dialogul dintre cele doua Biserici crestine, initiat de predecesorul sau, Ioan Paul al II-lea.

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă