14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Filiera bulgara

Patru ateliere clandestine pentru producerea de armament destinat gruparilor criminale bulgare din Italia si Spania au fost identificate si desfiintate de politie in regiunea Kazanlak din centrul Bulgariei, a anuntat Ministerul de Interne de la Sofia, citat de AFP. Politia a arestat patru persoane, muncitori sau fosti muncitori la una dintre cele mai mari uzine de armament din Bulgaria. Au fost confiscate noua arme de asalt Kalasnikov, zece pistoale Baikal si munitie. In perioada comunista, Bulgaria era unul dintre marii exportatori de armament usor.

Un barbat a luat doi ostatici intr-o cladire din Bruxelles

Un detinut, avand asupra sa o arma de foc si o grenada, a luat doi ostatici intr-o cladire din centrul orasului Bruxelles, care a fost inconjurata de fortele de ordine, a anuntat politia locala, citata de AFP. In varsta de 37 de ani, barbatul ar fi trebuit sa ajunga inapoi la inchisoarea din Arlon miercuri seara, la incheierea unei permisii. Dar, temandu-se ca nu isi va mai putea vedea copiii, in varsta de 9 si 2 ani, s-a dus la locuinta familiei care i-a luat in grija. Barbatul le-a permis copiilor sa plece, tinandu-le insa ostatice pe femeia care avea grija de copii si pe fiica acesteia, in varsta de 24 de ani.

Brazilianul de la metrou trebuia prins viu

Comandantul echipei de politisti care l-a impuscat mortal la metroul din Londra pe brazilianul Jean Charles de Menezes in data de 22 iulie ordonase, cu cateva minute inainte, ca acesta sa fie capturat in viata, relateaza Daily Mirror in editia electronica de joi. Brazilianul era urmarit deoarece politistii il confundasera cu Hussain Osman, suspectat de implicare in atentatele esuate din 21 iulie de la Londra si arestat ulterior la Roma.

Ciocniri la Riad si Medina

Politia saudita a schimbat focuri de arma, joi dimineata, in cartierul al-Masef din Riad, cu mai multe persoane suspecte, care erau date in urmarire, transmite AFP. Ciocnirea s-a soldat cu uciderea a doi suspecti, ranirea celui de-al treilea si capturarea celui de-al patrulea. In aceeasi zi, s-a declansat un schimb de focuri intre fortele de securitate si suspecti si in orasul Medina. Mai multi suspecti au fost arestati, a afirmat postul de televiziune al-Arabiya.

Mort in explozia unei bombe artizanale

Un adolescent norvegian a murit intr-o explozie in noaptea de miercuri spre joi, intr-un apartament din Oslo, a anuntat politia, care estimeaza ca victima incerca sa fabrice o bomba artizanala impreuna cu cativa colegi – informeaza AFP. “Am gasit instructiuni in scris privind modul de fabricare a explozivilor si un praf pe care tinerii il amestecasera”, a declarat inspectorul Vidar Hjulstad. Se pare ca instructiunile fusesera preluate de pe un site internet. Explozia s-a produs in apartamentul in care se afla victima, in varsta de 17 ani, impreuna cu patru tineri cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani, intre care doua fete. Potrivit presei locale, in grupul de tineri se aflau norvegieni si straini.

Aterizare de urgenta la Budapesta

Un avion turc cu peste 300 de persoane la bord a efectuat joi dimineata o aterizare de urgenta la Budapesta, dupa ce unul dintre motoare s-a oprit, a anuntat un purtator de cuvant al aeroportului Ibolya Forika, informeaza Reuters. Zborul avionului Airbus A300, apartinand companiei turce Fly Air, cu 292 de pasageri si 11 membri ai echipajului la bord, efectua cursa Istanbul-Bruxelles. Avionul a aterizat in siguranta.

Cele mai citite

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...
Ultima oră
Pe aceeași temă