14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Continua ancheta in cazul Plame

Patrick Fitzgerald, procurorul special care investigheaza scurgerea de informatii de la Casa Alba in cazul deconspirarii agentului CIA Valerie Plame, a anuntat ca isi va continua audierile in fata unei noi camere de punere sub acuzare, a informat The New York Times . Fitzgerald va proceda la audieri suplimentare in fata unei alte camere decat cea care a decis, luna trecuta, inculparea lui Lewis Libby, fostul director de cabinet al vicepresedintelui Dick Cheney. Cazul scurgerii de informatii de la Casa Alba a inregistrat o noua evolutie saptamana trecuta, dupa ce ziaristul de la Washington Post Bob Woodward, acelasi care a declansat scandalul Watergate, a declarat ca o sursa i-a spus inca din iunie 2003 ca sotia fostului diplomat Joseph Wilson, care a criticat administratia Bush, lucra la CIA. Identitatea sursei lui Woodward ramane un mister. Mai mult de 12 inalti oficiali din administratia Bush, inclusiv presedintele si vicepresedintele, au negat, direct sau indirect, ca i-au spus lui Woodward despre rolul sotiei lui Wilson la CIA. Doar cativa au refuzat sa comenteze, inclusiv secretarul de stat, Condoleezza Rice, si Richard Armitage, fostul adjunct al secretarului de stat.

Detector de minciuni pentru aeroporturi

Inginerii israelieni au inceput testarea unui nou aparat din clasa detectoarelor de minciuni, pentru a ajuta la identificarea teroristilor in aeroporturi prin masurarea nivelului de emotivitate in vocea subiectilor, a informat site-ul IsraelNationalNews. Aparatul, inventat de compania israeliana Nemesysco, este testat la un aeroport din Moscova si va costa intre 10.000 si 30.000 de dolari. Spre deosebire de un poligraf obisnuit, noul detector functioneaza fara a intra in contact fizic cu persoanele supuse testelor.

Masina presedintelui bulgar, cumparata cu acte false

Un ziarist bulgar care desfasoara o ancheta referitoare la practicile ilegale ale functionarilor corupti a reusit sa cumpere cu acte false legalizate de un notar masina presedintelui Gheorghi Parvanov. Reporterul Vasil Ivanov a mai cumparat la 9 noiembrie Mercedesul blindat al procurorului general al Bulgariei, Nikola Filcev, prezentandu-i aceluiasi notar corupt un contract de vanzare-cumparare fals, pe care acesta l-a legalizat. Notarul a fost arestat.

Adio, Schroder!

Fostul cancelar german, Gerhard Schroder, care va preda maine cheile cabinetului catre Angela Merkel, a fost sarbatorit la Hanovra. Peste 700 de oficiali au aplaudat parada celor 135 de militari cu torte aprinse. Camerele tv au surprins lacrimi in coltul ochilor lui Schroder cand fanfara a intonat acordurile celebrului cantec al lui Frank Sinatra "I Did It My Way”.

Accident de avion la Moscova

O persoana si-a pierdut viata in accidentul unui mic avion, in regiunea Moscovei. Aparatul decolase de la Voronej si urma sa aterizeze la Domodedovo. Referindu-se la cauzele accidentului, controlorii de zbor au declarat ca au pierdut contactul cu avionul cand acesta se apropia de aeroport.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă