14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Imaginea SUA in lume, inca afectata

Popularitatea Statelor Unite continua sa fie redusa, in special din cauza razboiului din Irak, chiar daca imaginea lor s-a imbunatatit usor in anumite tari, arata un sondaj realizat in 16 tari de institutul american Pew Research, transmite AFP. Statele Unite starnesc cea mai mare admiratie in randul indienilor (71 la suta). Urmeaza Polonia (62 la suta), Canada (59 la suta), Marea Britanie (55 la suta) si Rusia (52 la suta). In schimb, in Iordania, SUA au imaginea cea mai proasta (21 la suta). Nici Turcia si Pakistanul – tari cu care SUA coopereaza foarte strans – nu ii simpatizeaza prea mult pe americani, fiind preferati de doar 23 la suta din populatie. Sondajul releva o usoara imbunatatire a imaginii din anumite tari in raport cu anul trecut, in special in Franta, Germania si Rusia.


Intrevedere Jaap de Hoop Scheffer – Serghei Lavrov

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a cerut ieri Rusiei, la inceputul intrevederilor cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, sa se alature Aliantei Nord-Atlantice in lupta impotriva terorismului international si a proliferarii armelor de distrugere in masa, relateaza AP.
Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice s-a referit totodata la dezacordurile dintre Rusia si NATO, care in ultimii ani s-a extins catre est, ceea ce a starnit ingrijorarea autoritatilor de la Kremlin.


Richard Myers acuza Siria

Seful Statului Major interarme american, generalul Richard Myers, a acuzat Siria, in timpul audierilor din Senatul SUA, ca este la curent cu deplasarile combatantilor straini de pe teritoriul sau spre Irak, relateaza AFP. Generalul a mai estimat ca implicarea guvernului sirian in infiltrarea combatantilor straini in Irak este “ingrijoratoare”.


Aproape 6,5 miliarde de pamanteni

Pamantul are, la jumatatea anului 2005, aproape 6,5 miliarde de locuitori, potrivit celei mai recente estimari a Institutului francez de studii demografice, relateaza AFP. In total 6,477 miliarde de persoane traiesc pe Terra, iar cele mai populate sase tari – China, India, Statele Unite, Indonezia, Brazilia si Pakistan – totalizeaza 3,3 miliarde de locuitori.


Cel mai rapid tren din lume

Compania feroviara japoneza JR East a prezentat ieri, in orasul Rifu, prototipul unui nou tren de mare viteza (Shinkansen), care va rula cu viteza de 360 km/h in regim de exploatare comerciala, putand deveni trenul cel mai rapid din lume. El va putea atinge, in principiu, 405 km/h, informeaza Kyodo.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă