12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Teroristi printre uzbecii din Romania?

Printre refugiatii uzbeci transferati, in iulie, in Romania, la solicitarea unui organism al Natiunilor Unite, se afla mai multi teroristi, a afirmat, ieri, procurorul general al Uzbekistanului, citat de pagina electronica a agentiei RIA Novosti. Potrivit procurorului, unii dintre cei 439 de refugiati uzbeci transferati din Kirgizstan in Europa de catre Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) sunt implicati in revolta de la 13 mai din Andijan, soldata, potrivit autoritatilor uzbece, cu 176 de morti. Procurorul sustine ca acestia sunt suspectati de terorism si activitati criminale si sunt banuiti ca au atacat birouri ale politiei si serviciilor de securitate, o unitate militara si o inchisoare din Andijan, eliberand detinutii si asediind sediul administratiei regionale.


Bush continua razboiul impotriva terorii

Presedintele SUA, George W. Bush, a reiterat ca trupele americane vor ramane angajate in conflictul din Irak, in cadrul unui discurs rostit la Nampa (statul Idaho), in fata a circa 9.500 de militari si a familiilor acestora, care l-au primit cu entuziasm, relateaza AP si Reuters. El a subliniat totodata ca “o retragere imediata a trupelor din Irak sau din Orientul Mijlociu in general, asa cum cer unii, nu ar face decat sa-i incurajeze pe teroristi si sa creeze o baza de lansare a noi atacuri impotriva Americii si a tarilor libere”. In acest context general, secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, a decis sa trimita inca 1.500 de soldati in Irak, pentru a consolida, pe durata alegerilor, contingentul desfasurat in aceasta tara, a anuntat Pentagonul, citat de AFP.


Liderii etnicilor maghiari, invitati la Budapesta

Premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, i-a invitat pe liderii organizatiilor etnicilor maghiari din tarile vecine sa participe la o reuniune care va avea loc la inceputul lunii septembrie, a anuntat purtatorul de cuvant al guvernului, Andras Batiz, citat de MTI.
Discutiile se vor focaliza asupra statutului legal al etnicilor maghiari care traiesc in tarile invecinate si asupra masurilor care le vor permite acestora sa calatoreasca mai usor din tari precum Romania, Serbia, Croatia si Ucraina catre teritoriul Uniunii Europene, la care Ungaria a aderat in 2004.


Bulgaria cere ajutor UE dupa inundatii

Bulgaria a solicitat Uniunii Europene fonduri de 850 de milioane de leva (430 de milioane de euro) de la Fondul de solidaritate al UE, pentru a putea face fata urmarilor inundatiilor, informeaza Novinite com. Pagubele provocate de ploile torentiale si inundatii in Bulgaria sunt estimate la mai mult de 1 miliard de leva (circa 500 de milioane de euro), iar Ministerul Finantelor intentioneaza sa negocieze cu UE redirectionarea unora dintre fondurile de preaderare alocate proiectelor ISPA.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă