13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Anticoruptie cu securisti

Ministerul bulgar de Interne va permite din nou operatiunile sub acoperire ale agentilor de politie care investigheaza cazuri de coruptie, informeaza site-ul novinite.com. Autoritatile au renuntat la acest tip de operatiuni in 1998, in conditiile in care, pana atunci, multi ofiteri se infiltrasera in cercurile mafiote sau reusisera sa identifice cazuri de coruptie.

Noi amenintari teroriste la Londra

Scotland Yard supravegheaza numeroase grupari teroriste care intentioneaza sa organizeze atentate in capitala Marii Britanii, a informat cotidianul The Guardian.
Autoritatile nu au descoperit un plan terorist amplu, insa, potrivit comisarului Andy Hayman, politia si locuitorii capitalei vor trebui sa accepte ca Londra a devenit o tinta principala pentru atentate. El a anticipat ca si alte celule teroriste, care pot fi britanice, sunt capabile sa organizeze atentate.

Bin Laden vroia sa emigreze in Marea Britanie

Osama bin Laden, liderul retelei Al-Qaeda, dorea sa ceara azil in Marea Britanie la mijlocul anilor '90, chiar daca in paralel planuia atacurile teroriste care urmau sa fie comise in Statele Unite la 11 septembrie 2001, a informat cotidianul The Times.
Michael Howard, care pe atunci era ministru de Interne, a declarat ca numeroase rude ale liderului Al-Qaeda intrasera deja in posesia mai multor proprietati din Londra pana la mijlocul anilor '90.

Noua bancnota de 10 dolari

Trezoreria SUA a scos noua bancnota de 10 dolari. Schimbarea, pentru cei obisnuiti cu vechile bancnote americane, este evidenta. Hartia este acum mult mai colorata. Alaturi de verdele specific, apar noi nuante: galben, rosu si portocaliu.
Totusi, verdele ramane culoare predominanta. Alte elemente noi ale bancnotei sunt: cunoscuta expresie din Constitutia americana “Noi poporul”, accentuata cu nuante puternice de rosu, torta Statuii Libertatii, in aceeasi culoare si portretul lui Alexander Hamilton, primul secretar al trezoreriei americane.
Spatele bancnotei este desenat intr-o maniera mult mai conservatoare. Bancnota va fi pusa in circulatie cel mai probabil anul viitor. Se asteapta ca in 2007 si bancnota de 100 de dolari sa fie modificata.

Incendii in California

700 de pompieri americani se lupta cu mai multe incendii, izbucnite la 50 de kilometri de Los Angeles, in California. Sute de hectare de vegetatie au fost mistuite de flacari. Cinci case au ars complet, iar incendiile se apropie amenintator si de alte locuinte. Echipele de interventie i-au avertizat pe oameni sa se puna la adapost din calea parjolului.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă