10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialNoapte de groaza

Noapte de groaza

Pentru sute de oameni, vacanta intr-una din cele mai frumoase si cautate statiuni ale Egiptului, Sharm el-Sheikh, s-a transformat intr-un cosmar. In noaptea de vineri spre sambata, trei explozii s-au produs aproape simultan. Un atentator sinucigas a intrat cu o masina incarcata cu explozibil in hotelul Ghazala Gardens. O bomba a explodat intr-o parcare de langa hotelul Moevenpick, la cateva sute de metri distanta. Cea de-a treia explozie s-a produs in Piata Veche.
Cele mai multe victime s-au inregistrat la hotelul Ghazala Gardens. Bilantul victimelor celor trei atentate se ridica ieri la cel putin 88 de morti si aproape 200 de raniti, majoritatea egipteni, dar si numerosi straini. Pana ieri, se confirmase oficial moartea a noua straini – doi britanici, doi italieni, un ucrainean, un rus, un olandez, un arab israelian si un ceh. Autoritatile italiene au anuntat ca nu au informatii despre mai multi turisti italieni. 34 de cadavre nu fusesera identificate.
Din fericire, intre victime nu figureaza nici un cetatean roman, cei aproximativ 50 de turisti romani aflati in vacanta la Sharm el-Sheikh fiind in siguranta.
Atacul terorist, care a avut loc in perioada turistica de varf in Egipt, este cel mai grav inregistrat in aceasta tara in ultimele decenii. Autoritatile egiptene cred ca exista o legatura intre acest atac si cel din 7 octombrie anul trecut, dintr-o alta statiune turistica, Taba, soldat cu 34 de morti. Pana ieri, fusesera arestati 35 de suspecti.
Printr-un comunicat difuzat pe un site islamist, atacul a fost revendicat de Brigazile Abdullah Azzam, grupare care are legaturi cu reteaua Al Qaeda a lui Osama bin Laden.
Mai multi turisti straini si-au intrerupt vacanta la Sharm el-Sheikh, fiind dusi acasa cu curse speciale. Intre cei 29 de italieni care au ajuns ieri pe aeroportul Ciampino din Roma, la bordul unui avion militar, se numara si 12 raniti, dintre care sapte au fost spitalizati.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă