10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialNoua consilieră a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, are și cetățenia română

Noua consilieră a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, are și cetățenia română

Președintele Igor Dodon, care pledează ca persoanele cu funcții de răspundere în Republica Moldova să dețină doar cetățenia acestui stat, a numit-o miercuri, prin decret prezidențial, pe Cristina Buga în funcția de consilier al său pentru relațiile cu diaspora.

Președintele Dodon a anunțat această decizie într-o postare pe contul său de Facebook, în care precizează că Cristina Buga este "revenită recent în Moldova".

Cristina Buga deține, pe lângă cetățenia Republicii Moldova, și pe cea a României, informează presa de la Chișinău.

Cristina Buga a locuit peste zece ani în Franța, și-a făcut studiile la Universitatea 'Pierre Mendes France' din Grenoble și a obținut masteratul în economie internațională și doctoratul în științe economice la Universitatea din Grenoble.

Timp de mai mulți ani, Cristina Buga a activat ca profesor asociat în științe economice la Universitatea din Grenoble și cercetător asociat în afaceri internaționale la Universitatea din Pretoria.

Candidatura Cristinei Buga, care a întrunit mai multe criterii esențiale, a fost selectată în urma unui concurs la care au fost depuse peste 100 de dosare, indică Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Una dintre primele misiuni ale Cristinei Buga este organizarea, în cadrul vizitei lui Igor Dodon de săptămâna viitoare în Turcia, a unei întâlniri cu reprezentanții diasporei moldovenești din Istanbul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă