Oameni arși de vii, femei violate, copii spânzurați sau aruncați în foc, atrocități de neimaginat în Myanmar. China și Rusia au blocat în Consiliul de Securitate al ONU condamnarea autorităților din Myanmar

China și Rusia au blocat o scurtă declarație a Consiliului de Securitate al ONU privind atrocitățile comise în Myanmar asupra populației musulmane Rohingya.

Adina Mutar 0 comentarii

China și Rusia au blocat o scurtă declarație a Consiliului de Securitate al ONU privind  atrocitățile comise în Myanmar asupra populației musulmane Rohingya. 

La cererea Marii Britanii, corpul de 15 membri s-a reunit pentru a analiza cumplita situație din statul Rakhine , unde armata și militia budhiste  desfășoară oficial „operațiuni de securitate”. 
Oficiul ONU pentru Drepturile Omului a acuzat armata de epurare etnico-religioasă, de asasinate în masă, violuri, tortură aupra populației minoritare musulmane Rohingya. Satele lor sunt incendiate, de multe ori cu tot cu oameni, fapte de o atrocitate inimaginabilă, lipsind orice urmă de umanitate. Acest coșmar al populației Rohingya a început în luna octombrie anul trecut și a generat zeci de mii de refugiați.

Premierul Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace (1991) și a multor altor premii cu substrat umanist, neagă toate aceste acuzații. 23 de laureați ai Premiului Nobel și activiști i-au adresat o scrisoare deschisă pentru a pune capăt genocidului declanșat de armată, dar ea  nu admite nicio astfel de faptă.
Șeful ONU pentru Afaceri Politice, Jeffrey Feltman, a informat Consiliul de Securitate al ONU în spatele ușilor închise. 

„Am propus unele elemente de presiune asupra autorităților din Myanmar, dar nu a existat un consens”, a declarat ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft, președinte al Consiliului pentru luna martie.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...