16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPasagerii, la un "enter" de un zbor mai sigur

Pasagerii, la un “enter” de un zbor mai sigur

Comisia Europeana are in vedere publicarea pe Internet a unei “liste negre” cu avioanele si companiile aeriene care au facut obiectul unor “masuri de interdictie” sau de “limitare a zborurilor”, a anuntat ieri comisarul european pentru Transporturi, Jacques Barrot, citat de AFP.
“Statele membre au acceptat ca in toamna, la Consiliul ministrilor Transporturilor, sa se publice lista avioanelor si companiilor care au facut obiectul unor masuri de interdictie sau chiar de limitare a zborurilor”, a precizat vicepresedintele Comisiei Europene. “Speram ca avand aceste informatii, care vor fi comunicate Comisiei, vom putea publica un fel de "lista neagra".
Astept ca Parlamentul sa ratifice acest acord si am putea, in mod normal, sa dispunem, la sfarsitul anului, de aceasta lista neagra”, a adaugat el.
Un proiect de lege european asupra informarii pasagerilor se afla in prezent in discutie in cadrul institutiilor europene. Textul vizeaza imbunatatirea comunicarii in ceea ce priveste companiile cu interdictie de zbor, statele membre fiind obligate sa transmita la Bruxelles numele acelora care au interdictii de zbor pe teritoriul lor.
Pe de alta parte, un “certificat albastru”, care se doreste a fi “certificat de calitate turistica”, va fi decernat companiilor aeriene cele mai sigure, urmand sa intre in vigoare la inceputul anului 2006, conform Ministerului francez al Transporturilor.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă