Ploile torențiale din Columbia au produs cel puțin opt morți. 20 de persoane sunt dispărute

Cel puțin 8 persoane au murit și 20 au fost date dispărute miercuri în Columbia, în urma ploilor torențiale care s-au abătut asupra orașului Manizales din centrul țării.

Mihai Diac 0 comentarii

Cel puțin 8 persoane au murit și 20 au fost date dispărute miercuri în Columbia, în urma ploilor torențiale care s-au abătut asupra orașului Manizales din centrul țării, informează AFP citată de Agerpres.

Ploile torențiale apar la scurt timp după o alunecare de teren masivă care a devastat orașul Mocoa, soldându-se cu 323 de morți.

Un prim bilanț al Crucii Roșii indica "8 morți, 20 de persoane dispărute, 5 răniți și 40 de case afectate" la Manizales.

Situația "nu este ușoară", a declarat la posturile de radio locale, José Octavio Cardona, primarul din Manizales, principalul oraș din departamentul Caldas.

Precipitații masive au fost înregistrate în oraș marți seara.

"Orașul (este) literalmente izolat din cauza alunecărilor de teren și a inundațiilor", a declarat Cardona. Cursurile școlare au fost suspendate miercuri.

Președintele columbian Juan Manuel Santos a anunțat pe Twitter că s-a deplasat în zona afectată și a cerut Unității de gestionare a riscului de catastrofe (UNGRD) să se deplaseze în Manizales.

Acest nou dezastru vine după alunecarea de teren care a distrus la 31 martie orașul Mocoa din sudul Columbiei, soldată cu 323 de morți și 103 de dispăruți, potrivit celor mai recente date oficiale publicate marți.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...