Poroșenko, la doi ani de la doborârea avionului companiei Malaysia Airlines: A fost o crimă flagrantă, care ar fi putut fi evitată, dacă nu ar fi existat nicio agresiune rusă

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, susține că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru doborârea unui avion al companiei Malaysia Airlines, în luna iulie 2014 â, deasupra estului separatist al Ucrainei, care a dus la moartea a 298 de persoane.

Roxana Petre 0 comentarii

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, susține că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru doborârea unui avion al companiei Malaysia Airlines, în luna iulie 2014 â, deasupra estului separatist al Ucrainei, care a dus la moartea a 298 de persoane, informează Unimedia.

„A fost o crimă flagrantă care ar fi putut fi evitată dacă nu ar fi existat nicio agresiune rusă, echipament rusesc, sistem de rachete adus din Rusia şi militari ruşi aduşi pe teritoriul Ucrainei. Responsabilitatea noastră faţă de cei care au murit şi generaţiile viitoare este de a spune agresorului terorist că va trebui să răspundă pentru toate crimele comise", a spus președintele ucrainean.

Avionul companiei Malaysia Airlines, un Boeing 777, urma să efectueze un zbor între Amsterdam şi Kuala Lumpur, când a fost doborât de o rachetă lansată din estul separatist al Ucrainei, la 17 iulie 2014. În acel moment, în estul Ucrainei se dădeau lupte grele între separatiştii susţinuţi de Rusia şi forţele Guvernului de la Kiev. 298 de persoane au murit în urma acestui incident.

O echipă de investigaţie, care a inclus anchetatori din Belgia, Australia, Malaezia, Olanda şi Ucraina a ajuns la concluzia că avionul a fost lovit de o rachetă de tip BUK adusă din Rusia. Potrivit anchetatorilor, racheta a fost lansată de pe un teritoriu controlat în acel moment de separatiştii pro-ruşi. Totodată, anchetatorii suspectează peste 100 de persoane despre care se crede că au avut un rol activ în tragedie, însă numele acestora nu a fost încă făcut public.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...