Premierul Turciei, Binali Yildirim: Contestările în justiție ale rezultatelor referendumului sunt un drept, dar nu și protestele din stradă

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunțat că protestele împotriva rezultatelor referendumului din Turcia nu pot fi privite ca un drept al cetățenilor.

Iulia Iancu 0 comentarii

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunțat că protestele împotriva rezultatelor referendumului din Turcia nu pot fi privite ca un drept al cetățenilor, însă contestările în justiție ale rezultatelor referendumului de duminică privind atribuirea de prerogative sporite președintelui Tayyip Recep Erdogan, da, potrivit Agerpres.

În același timp, ministrul turc de externe Mevlet Cavusoglu a declarat, miercuri, că raportul critic al observatorilor europeni cu privire la referendumul de duminică conține mai multe erori despre care el crede că ar fi fost făcute în mod deliberat, potrivit Reuters.

Observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și ai Consiliul Europei au atras atenția că referendumul a avut loc în condiții inechitabile.

"Raportul OSCE nu are nicio credibilitate, întrucât observațiile sunt lipsite de obiectivitate și sunt extrem de parțiale", a declarat Cavusoglu într-o conferință de presă la Ankara.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...