Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Viktor Orban susţine că Parlamentul European a început implementarea "planului Soros"

Premierul Ungariei, Viktor Orban, susţine că Parlamentul European a început implementarea "planului Soros", după ce a adoptat un proiect de lege care prevede introducerea unui mecanism permanent de distribuire automată a refugiaţilor în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Iulia Iancu 0 comentarii

Premierul Ungariei, Viktor Orban, susţine că Parlamentul European a început implementarea "planului Soros", după ce a adoptat un proiect de lege care prevede introducerea unui mecanism permanent de distribuire automată a refugiaţilor în toate statele membre ale Uniunii Europene, relatează MTI, potrivit Mediafax.

După o reuniune la Bruxelles a şefilor de stat şi de guvern din UE, Orban a spus că "există un glonţ pe ţeavă, care va introduce un mecanism de distribuţie permanentă privind imigranţii, fără o limită superioară, ceea ce se traduce ca o cotă obligatorie de relocare".

Raportul Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European "neglijează pericolele existenţei unei legături între migraţie şi terorism", potrivit lui Orban, care a adăugat că amendamentul va restricţiona puterile statelor membre.

"Până acum, a fost de competenţa noastră să stabilim cine poate rămâne în Ungaria, dar Parlamentul European a lansat un atac mai puternic decât oricând împotriva suveranităţii noastre. Dar unitatea naţională va fi la îndemână într-o astfel de situaţie, chiar dacă partidele de opoziţie din Ungaria susţin politica de imigraţie a Bruxelles-ului, bazată pe cotele obligatorii", a spus Orban.

Premierul Ungariei s-a angajat că, atât timp cât va rămâne în funcţie, guvernul de la Budapesta nu va accepta niciun acord privind redistribuirea imigranţilor în baza unui sistem de cote. Viktor Orban se aşteaptă la dezbateri "dure şi de durată" în privinţa acestui subiect.

Joi, Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a adoptat, cu o largă majoritate, un proiect de lege care prevede reformarea Sistemului de azil Dublin prin introducerea unui mecanism permanent de distribuire automată a refugiaţilor în toate statele membre UE.

Documentul, care vrea să înlocuiască Regulamentul Dublin potrivit căruia extracomunitarii pot cere azil doar în ţara europeană în care au ajuns iniţial, urmează fie aprobat şi de plenul Parlamentului UE, după care va fi negociat cu reprezentanţii statelor, în Consiliul UE

Citește totul despre:

Comentarii

loading...