Președintele american Donald Trump s-ar putea întâlnim în mai, cu Papa Francisc. În trecut, între cei doi a existat un schimb dur de replici

Casa Albă a anunțat că președintele american Donald Trump s-ar putea întâlni cu Papa Francisc, în timpul vizitei preşedintelui american în Italia, de la sfârşitul lunii mai, subliniind că nu a fost luată încă o decizie în acest sens.

Iulia Iancu 0 comentarii

Casa Albă a anunțat că președintele american Donald Trump s-ar putea întâlni cu Papa Francisc, în timpul vizitei preşedintelui american în Italia, de la sfârşitul lunii mai, subliniind că nu a fost luată încă o decizie în acest sens, scrie The Telegraph, potrivit Mediafax. Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a declarat că Papa salută un demers în acest sens.

”Vom contacta Vaticanul pentru a vedea dacă putem stabili o audienţă cu Papa Francisc”, a declarat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, adăugând că Donald Trump ar fi ”onorat” să se întâlnească cu Suveranul Pontif.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump şi Papa Francisc au avut un schimb dur de replici în presa internaţională. 

”O persoană care construieşte ziduri şi nu poduri nu se poate numi creştină”, a declarat Suveranul Pontif, întrebat de poziţia anti-imigraţie a candidatului la prezidenţialele americane.

Drept replică, Trump a răspuns că este lipsă de respect ca ”un lider religios să pună la îndoială credinţa unei persoane”.  Ulterior, Trump şi-a schimbat discursul, adăugând că Papa ar fi informat greşit cu privire la situaţia din SUA, drept pentru care nu conştientizează impactul traficului de droguri şi necesitatea construirii unui zid la graniţa cu Mexicul, ca măsură de securitate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...