Președintele Parlamentului European: Dacă Marea Britanie va dori să rămână în UE, toată lumea o va întâmpina cu brațele deschise

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a reiterat că cetățenii britanici vor fi primiți cu brațele deschise dacă rezultatul alegerilor legislative anticipate din 8 iunie din Marea Britanie va arăta dorința britanicilor de a renunța la ieșirea din UE.

Iulia Iancu 0 comentarii

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a reiterat că cetățenii britanici vor fi primiți cu brațele deschise dacă rezultatul alegerilor legislative anticipate din 8 iunie din Marea Britanie va arăta dorința britanicilor de a renunța la ieșirea din UE, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Dacă Marea Britanie va dori să rămână, toată lumea va fi pentru. Eu voi fi foarte bucuros. Decizia finală aparține celor 27 de state membre, însă toată lumea va fi pentru", a declarat Tajani pentru cotidianul The Guardian.

Șefa Executivului britanic a cerut marți alegeri legislative anticipate pentru 8 iunie, cu trei ani înainte de data prevăzută în 2020, pentru a întări majoritatea parlamentară în vederea negocierilor asupra Brexit-ului. Ultimele sondaje de opinie îi dau pe conservatori cu 20% avans în fața opoziției laburiste.

Liberal-democrații și naționaliștii scoțieni din SNP, pro-UE, speră să atragă voturile alegătorilor eurofili, în condițiile în care 48% dintre britanici au votat împotriva ieșirii din UE.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...