Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover: Migraţia ilegală reprezintă un mod de a suprima Europa Centrală

Președintele Parlamentului din Ungaria, Laszlo Kover, a declarat că migraţia ilegală a reprezentat "o modalitate de a subjuga Europa Centrală şi de a slăbi Europa în ansamblu", notează agenţia de ştiri MTI, potrivit Mediafax.

Iulia Iancu 0 comentarii

Președintele Parlamentului din Ungaria, Laszlo Kover, a declarat că migraţia ilegală a reprezentat "o modalitate de a subjuga Europa Centrală şi de a slăbi Europa în ansamblu", notează agenţia de ştiri MTI, potrivit Mediafax.

"În Europa, afectată de declinul demografic, nu migraţia în sine reprezintă pericolul, ci posibilele consecinţe ale acesteia. Este un motiv de îngrijorare faptul că unii oameni abuzează cu bună ştiinţă de fenomenul migraţiei", a spus Kover.

Preşedintele Parlamentului Ungariei a lăsat de înţeles că provocarea principală pentru Ungaria este să îşi menţină independenţa în calitate de stat european şi să evite conflictele mondiale.

"Interesele geopolitice mondiale în legătură cu slăbirea Europei urmăresc să împingă Europa Centrală la o răscruce geopolitică. Europa de Vest nu trebuie să sacrifice din nou Europa Centrală, aşa cum au făcut-o după 1945, pentru că în secolul 21, într-o lume globalizată, Europa - inclusiv Europa de Vest - ar putea deveni o zonă de conflict subordonată, umilită şi prădată", a mai precizat Kover.

Parlamentul Europeană a cerut, joi, statelor Uniunii Europene să accelereze distribuirea refugiaţilor în conformitate cu sistemul cotelor stabilit de Comisia Europeană. Polonia şi Ungaria au refuzat să primească vreun imigrant extracomunitar în cadrul sistemului de relocare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...