Președintele SUA, Donald Trump, a ordonat evaluarea acordului încheiat cu Iranul în 2015

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a ordonat o evaluare interinstituțională pentru a se ști dacă ridicarea sancțiunilor împotriva Iranului în cadrul acordului nuclear din 2015.

Iulia Iancu 0 comentarii

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a ordonat o evaluare interinstituțională pentru a se ști dacă ridicarea sancțiunilor împotriva Iranului în cadrul acordului nuclear din 2015 a fost sau nu în interesul securității naționale a SUA, a anunțat marți secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat al SUA a transmis într-un comunicat că Iranul s-a conformat angajamentelor luate în cadrul acordului încheiat cu marile puteri privind limitarea programului său nuclear, dar există îngrijorări cu privire la rolul sau de stat finanțator al terorismului.

"Președintele Donald J. Trump a cerut Consiliului Național de Securitate să efectueze o evaluare interinstituțională a Planului comun de acțiune cuprinzător (The Joint Comprehensive Plan of Action /JCPOA/) pentru a se evalua dacă suspendarea sancțiunilor legate de Iran în conformitate cu JCPOA este vitală intereselor de securitate națională a Statelor Unite", a indicat șeful Departamentului de Stat.

Un acord încheiat în 2015 între Teheran și marile puteri restricționează programul nuclear iranian în schimbul ridicării mai multor sancțiuni economice internaționale împotriva Republicii Islamice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...