Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele SUA a fost criticat în termeni duri de politicieni britanici, după declaraţiile despre infracţionalitate şi terorism

Mai mulţi politicieni din Marea Britanie i-au cerut premierului Theresa May să ia atitudine, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că există o legătură între amplificarea infracţionalităţii şi "terorismul islamic".

Iulia Iancu 0 comentarii

Mai mulţi politicieni din Marea Britanie i-au cerut premierului Theresa May să ia atitudine, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că există o legătură între amplificarea infracţionalităţii şi "terorismul islamic", unii deputaţi numindu-l pe liderul american "ignorant" şi "imbecil", potrivit Mediafax.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, consideră că amplificarea infracţionalităţii în Marea Britanie are legătură cu "răspândirea terorismului islamic radical". "Tocmai s-a relatat: «Infracţionalitatea în Marea Britanie a crescut cu 13% la nivel anual, pe fondul răspândirii terorismului islamic radical». Nu este bine, noi trebuie să menţinem America în siguranţă!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Declaraţiile liderului Statelor Unite au fost ironizate rapid de presa de la Londra şi de politicieni britanici. Presa britanică i-a semnalat preşedintelui Trump că datele la care face referire sunt doar din Anglia şi Ţara Galilor, nu din întreaga Mare Britanie, care mai include Scoţia şi Irlanda de Nord.

Fostul premier David Cameron a catalogat comentariile lui Donald Trump drept "provocatoare, inutile şi pur şi simplu greşite".

Deputata laburistă Yvette Cooper, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Afaceri Interne, a declarat: "Infracţiunile generate de ură au crescut în Marea Britanie cu 29%, fiind încurajate, din păcate, de mesaje ignorante de genul acesta transmise prin Twitter. Nu este bine, domnule preşedinte al SUA".

Un alt deputat laburist, Wes Streeting, a denunţat declaraţiile lui Donald Trump şi a ironizat vizita pe care acesta urmează să o efectueze la Londra în 2018: "Doamnă Theresa May, vă rog să îmi spuneţi că nu desfăşurăm covorul roşu pentru acest imbecil?!".

Oficiul Naţional pentru Statistică (ONS) din Marea Britanie a anunţat vineri creşterea infracţionalităţii cu 13% în Anglia şi Ţara Galilor. Potrivit datelor existente, în ultimele 12 luni s-au înregistrat 5,2 milioane de infracţiuni, în principal atacuri armate, jafuri, agresiuni sexuale şi crime. Raportul abia dacă face referire la terorism. Treizeci şi cinci de persoane au fost ucise în atentatele comise în 2017 în oraşele britanice Londra şi Manchester.

"Donald Trump a stabilit în mod eronat o legătură între creşterea infracţionalităţii şi «răspândirea terorismului islamic radical» în cea mai recentă răbufnire prin Twitter", comentează cotidianul The Guardian, amintind că un american, Stephen Paddock, a omorât 58 de persoane şi a rănit alte câteva sute în Las Vegas folosind 23 de arme de foc deţinute legal şi cu care intrase într-un hotel.

Presa americană a relatat recent că Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump "imbecil", în iulie, după o dispută.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...